![]() |
Ev Yapımı Milföy Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ev Yapımı Milföy BöreğiEv Yapımı Milföy Böreği tarifi - Ev Yapımı Milföy Böreği yapilisi - Ev Yapımı Milföy Böreği nasil yapilir ![]() Malzemeler, 1 su bardağı su 1 çay bardağı sıvıyağ 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi 1 paket margarin 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta sarısı Aldığı kadar un Hazırlanışı, Yoğurma kabına; su, sıvıyağ, tuz, sirkeyi alıp karıştırın ![]() Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun ![]() Hamuru 30 dakika dinlendirin ![]() Sürenin sonunda hamuru 10 eşit parçaya bölün ![]() Her bir parçayı 15 cm kalınlığında açın ![]() Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Açılan hamurları üst üste dizip, her katın arasına margarin sürün ![]() Hamuru derin dondurucuda 25 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda hamuru yeniden 10 eşit parçaya bölün ![]() Her bir parçayı 15 cm kalınlığında açın ![]() Tüm hamur bitene kadar aynı işlemi yapın ![]() Açılan hamurları üst üste dizip, her katın arasına margarin sürün ![]() Hamuru 4 eşit parçaya bölün ![]() Arasına istediğiniz bir malzemeyi koyup kapatın ![]() Üzerine yumurta sarısı sürün ![]() Yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ![]() Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|