Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, çiğ, tarifi

Çiğ Börek Tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek Tarifi



Çiğ Börek Tarifi - Çiğ Börek Nasil Yapilir




Harcı için malzemeler, 250 kg kıyma , 1 adet soğan , 1 çay kaşığı tuzz , 1 çay kaşığından biraz az karabiber , ½ çay bardak su,

Hamuru için malzemeler, 4 su bardağı un , bir tatlı kaşığı (silme) tuzz , su,


malzemeler


Harcı için malzemeler

250 kg kıyma

1 adet soğan

1 çay kaşığı tuzz

1 çay kaşığından biraz az karabiber

½ çay bardak su

Hamuru için malzemeler

4 su bardağı un

bir tatlı kaşığı (silme) tuzz

su

Yapılışı


Bir kapta un, tuzz su ilave edilerek Kulak memesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır

Diğer kapta soğanlar rendelenerek, üzerine kıyma, tuzz, karabiber ve su karıştırılarak harç hazırlanır

Meydana gelen hamurdan ceviiz büyüklüğünde parçalar alınarak, yaklaşık 20 cm çapında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar açılır

Hazırlanan harç, daire şeklinde açılmış olan hamurun üzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde sürülür

Hamurun diğer kısmı harç sürülen tarafın üstüne kapatılarak, harcın dışarıya akmaması için yarım ay şekline gelen çiböreğin kennarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir

Hazırlanan çiğ börekler daha önce derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 2-3 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır

Servis Önerileri


- Mantının yanına çook yakışır


- Mantı yerine yanına ayran yaparak da ikram edebilirsiniz

Püf Noktaları


- Varsa büyük kazannda ve kuvvetli bir ateşte pişirin

- Harcı biraz sulu olsa daha lezzzetli olur, suyu akan çibörek makbuldür, bunun için de harca yarım çay bardağı suyu bir kere ilave etmek yerine yaptıkça, harcın suyunun azaldığını gördükçe su eklenirse çiğ böreklerin çoğu daha sulu olacaktır

- Hamurlar açılırkenn birbirine yapışmaması için unlamak gerekir

- Çiğ böreğin yağ emip lezzzetini kaybetmemesi için harç konulup kapatılmadan önce hamurun ununun silkelenmesi kızarırkenn az yağ emmesini ve lezzzetli olmasını sağlar

- İçine harç konulduktan sonra, bekletilmeden, mümkün olduğu kadar kısa Sürede yağa atılıp kızartılmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Çiğ Börek Tarifi

Eski 06-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek Tarifi



teşekkürler,


bir tatar olarak ONAYLIYORUM tam tarif

hamuruna karbonat, yumurta falan konulmaz bazı yerlerde okudum olmadık şeyler katıyorlar ya da kıymanın içine başka baharatlar atılıyor OLMAAAZ


bir püf noktası daha, bir kişi hem açacak hem içini koyup kapatacak bir diğer kişi de hemen derin ve çukur bir tencerede ( çiğbörekler yağda yüzecek seviyede yağ konulmuş olacak) çok hızlı 2 kez alt üst ederek börekleri patlatmadan pişirecek hem suyu yağa akıp cazırdamayacak hemde böylelikle eli yüzü yanmayacak(2 kişi )


muhtemelen 1 kişi anne 2 kişi baba olucak ve yavrularda kediler gibi mutfak masasının başında ayranla hemen sıcak sıcak yiyecekler

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.