![]() |
Milföylü Göbete |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü GöbeteBugünlerdeki en trend hamur işim şimdiye kadar yiyipte tarifini almadan giden olmadı kıskanarak tarifimi sizlerle paylaşıyorum yineee denenmiş tarifler mihmandar garantisi ile ![]() MALZEMELER: 1 paket milföy hamuru (kaliteli marka lütfen) 2 adet yufka 2 yumurta 1 su bardağı maden suyu İÇ MALZEME: 2 adet büyükçe soğan 300 gr kadar kıyma (1 ad ![]() yarım çay bardağı sıvıyağ tuz, karabiber ve kırmızıbiber başka baharat konulmaz ![]() soğanlar ince ince doğranır tavada sıvıyağda hafifçe cevrilir daha sonra kıyma ve tuz ilave edilir suyunu çekinceye kadar kavrulur ocağın altı kapatılarak bol karabiber ve kızmızıbiber serpilir ![]() ![]() fırın tepsisinin altı yağlanır yumuşayan milföy hamurları tek kat olarak tepsiye döşenir üzerine bir adet yufka hafifçe büzüştürülerek yerleştirilir üzerine hazırlanan iç malzemesi eşit olarak yayılır ![]() malzemenin üzerine 1 yufka hafifçe büzüştürülerek yerleştirilir ![]() üzeri yine milföy hamuru ile kaplanır ![]() daha sonra istenilen büyüklükte kare olacak sekilde itinayla kesilir ![]() bir kapta 2 adet yumurta iyice çırpılır üzerine 1 adet madensuyu ilave edilir ve kesilen hamurun üzerine eşit şekilde yayılır yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra sıcak fırında yaklaşık yarım saat pişirilir ![]() ![]() el açması lezzetinde milföyün aşırı yağından eser kalmayan börek afiyetle yenir ![]() en kısa zamanda, bu böreği yaptığımda resimde ekliycem ![]() |
![]() |
![]() |
|