![]() |
Teflon tavada makarnalı börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Teflon tavada makarnalı börekTeflon tavada börek - makarnalı börek - tavada makarnalı börek - makarnalı börek tavada - Teflon tavada makarnalı börek hakkinda ![]() ![]() Malzemeler: 2 adet yufka 250 gr ![]() 2 adet yumurta 1/3 su bardağı yoğurt 1/3 su bardağı sıvıyağ Deniz tuzu (peynirinizin tuzuna gore miktarını ayarlayın) Karabiber 1/2 su bardağı beyaz peynir veya beyaz+kaşar peyniri karışımı ya da keçi peyniri Hazırlanışı: Makarnayı paketin üstündeki tarifine göre pişirip, süzün ![]() Haşlanmış, süzülmüş makarnanın üzerine, yumurta, sıvıyağ, yoğurt, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın ![]() Ufalanmış beyaz peyniri, kullanıyorsanız rendelenmiş kaşar ya da keçi peynirini ilave edip hepsini harmanlayın ![]() Büyük boy teflon tavanızı zeytinyağı ile iyice yağlayın ![]() Yufkanın birini tabana yerleştirip, yırtılmaması için yeterince pay bırakarak kalanını tavanın dışına sarkıtın ![]() İkinci yufkanın yarısını -tabanın kalın olması için - üzerine serin ve makarnalı karışımı döküp düzeltin ![]() Kalan yarım yufkayı da büzdürerek serip, yanlardan sarkan yufka parçalarını üzerine kapatın ![]() Üzerine de fırça ile zeytinyağı sürüp, bir kapak kapatın ![]() Çok kısık ateşte, yufka kızarana kadar pişirin ![]() ![]() Altı tamamen kızarınca, düz bir tabak yardımı ile böreği çevirin ![]() Diğer tarafı da kızardıktan sonra servis tabağına alıp, dilimleyerek servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|