06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ARANGINI YEMEGI italyan mutfagindan

Arancini*
2 ölçü (440 gr) risotto pirinci
1 adet hafifçe çırpılmış yumurta
1 yumurta sarısı
1/2 ölçü (50 gr) rendelenmiş parmesan
Un
2 adet hafifçe çırpılmış yumurta
Kuru ekmek kırıntısı, üzerini kaplamak için
Yağ, kızartmak için
Et sosu;
1 adet kurutulmuş porcini mantarı**
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet doğranmış soğan
125 gr dana kıyma
2 dilim doğranmış proscuitto***
2 çorba kaşığı domates püresi
1/3 ölçü (80 ml) beyaz şarap
1/2 tatlı kaşığı kuru kekik yaprağı
3 çorba kaşığı doğranmış taze
maydanoz
*Arancini ‹talyan mutfağından risotto kroketi
**Porcini Mantarı: Bir tür yabani mantar
***Prosciutto: Parma jambonu
Pirinci kaynar suda 20 dakika kadar pişirin Suyunu süzün ve soğumaya bırakın Geniş bir kaseye alın ve yumurta, yumurta sarısı ve parmesan ekleyin Pirinçler birbirine yapışana kadar karıştırın Üstünü örtüp bir kenarda bekletin Et sosunu yapmak için, mantarı 10 dakika kadar kaynar suya batırın, sonra kuruması için sıkın ve doğrayın Yağı bir tavada ısıtın Mantar ve soğanı ekleyin ve 3 dakika kadar pişirin Kıymayı ekleyin ve karıştırarak kahverengileşene kadar pişirin Proscuitto, domates püresi, şarap, kekik ve biber ekleyip lezzetlendirin Karıştırarak 5 dakika kadar ya da tüm sıvı emilene kadar pişirin Maydanoz ekleyin ve soğuması için bir kenara bırakın
Islak ellerle, pirinç karışımını 10 adet top haline getirin Ellerinizi tekrar ıslatın ve topları iki kenarından açın Her birinin ortasına 3 tatlı kaşığı et sosu koyun Un, çırpılmış yumurta ve ekmek kırıntısının üzerinde yuvarlayın ve 1 saat buzdolabında bekletin Derin bir tencerenin üçte birini yağla doldurun ve 180oC’de kızdırın Kroketleri, her defasında 2 adet olmak üzere, 3-4 dakika kadar kızartın Kağıt havlular üzerinde yağlarını süzün
10 adet   AFIYET OLSUN)
|
|
|