![]() |
Portakallı Kaygana |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Portakallı KayganaPortakallı Kaygana Tarifi - Portakallı Kaygana Yapılışı - Portakallı Kaygana Nasıl Yapılır - Portakallı Kaygana Malzemeleri 500 gr ![]() 50 gr ![]() 200 gr ![]() 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz Portakallı harç için: 200 gr ![]() 200 gr ![]() 1 iri portakalın rendelenmiş kabuğu 1 bardak taze portakal suyu 1 adet limonun suyu Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tereyağı, pudra şekeri ve portakal kabuğunu bir kaba koyunuz ![]() ![]() ![]() Kayganaları teker teker içine sokup, tamamen ısladıktan sonra muska şeklinde dörde katlayarak temiz bir tepsi veya tavaya diziniz ![]() ![]() Not: Pirex cam tavalar, çelik tavalar, gümüş tavalar tercih edilir ![]() ![]() Necip Usta |
![]() |
![]() |
|