Yaz Meyveli Kaygana |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yaz Meyveli KayganaYaz Meyveli Kaygana Tarifi - Yaz Meyveli Kaygana Yapılışı - Yaz Meyveli Kaygana Nasıl Yapılır - Yaz Meyveli Kaygana Malzemeleri 500 gr hafif ılık süt 50 gr erimiş yağ 200 gr un 3 bütün yumurta 1 çimdik tuz 200 çilek ve ağaç çilek 250 gr şekerle ezilmiş taze kayısı 2 adet taze şeftali 2 adet elma 150 gr pudra şekeri Taze kayısı ile pudra şekerini iyice eziniz Şeftali ve elmayı kabuklarını soyarak zar gibi doğrrayınız Çilekleri ayıklayıp, yıkayınız; susuz olarak, ağaç çileğini temizleyip yıkamadan hepsini kayısının üzerine ilâve edip karıştırınız Süt, yumurta, un, yağ, tuz ve şekeri bir kapta iyice karıştırınız İçerisinde hiç un parçası kalmasın, eğer kalırsa ince bir süzgeçten süzdürünüz Sonra tavayı normal olarak yeter derecede kızdırıp eritilip suyu alınmış bir yağla tavanın dibini hafifçe yağlayınız Tava yağlanmalı fakat içinde yağ bulunmamalıdır Sonra yapmış olduğunuz unlu yumurtalı kaygana harcından küçük bir kepçe ile tavanın kenarına hafifçe döküp tavayı sağa sola eğerek bir kâğıt inceliğinde tavanın dibine yayılmasını temin ediniz Hemen bir paletle ucunu hafifçe kaldırıp altını üstünü çevirip 30 saniye kadar tavada pişiriniz Sıra ile bir tepsinin üzerine veya masanın üzerine diziniz Hepsini aynı şekilde hazırlayıp en sonunda üst üste istif ediniz Şimdi kayganalar kullanmaya hazırdır Kayganaları teker teker alıp ortasına 2 tatlı kaşığı meyvalı harç koyunuz Karşılıklı 4 ucunu tam harcın üzerine birbirlerinin üzerine hafif bindirerek kapatıp tabaklara veya servis tabağına diziniz 2 dakika fırına sürüp, hafif ılıyınca üzerine pudra şekeri serpip servis ediniz Necip Usta |
|