Zeytinli Kelebek Poğaça |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Zeytinli Kelebek PoğaçaZeytinli Kelebek Poğaça Tarifi - Zeytinli Kelebek Poğaça Malzemeleri - Zeytinli Kelebek Poğaça Yapılışı * 6 su bardağı un * 1 çorba kaşığı toz maya * 1 tatlı kaşığı şeker * 1 tatlı kaşığı tuz * 2 yumurta akı * 1 çay bardağı sıvı yağ * Aldığınca ılık su İç malzemesi * Zeytin ezmesi Üzerine * 2 yumurta sarısı * Susam Zeytinli kelebek poğaça tarifi Hamur için; maya ve toz şeker komposto kasesine alınıp ılık su eklenerek kabarması beklenir Un derin bir kaba elenip tuz ile harmanlanır ortası havuz gibi açılır, yumurta akı, sıvı yağ eklenip kabarmış maya eklenerek yumuşak ele yapışmayacak bir hamur yapılır Sıcak bir ortamda üzerine nemli bir bez örtülerek 2 saat mayalandırılır Mayalandıktan sonra hamur bezelere ayrılarak her biri aşağıdaki resimdeki gibi tatlı tabağı büyüklüğünde açılır 1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi sürülür Keskin bir bıçak veya mutfak makası ile kenarlarından kesilir Kesilen kulakçıklar geriye doğru açılır ve yağlı kağıt serili tepsiye sıralanıp, yumurta sarısı sürülür ve susam serpilip fırın ayarı önce 165 derecede 15 dakika, sonra 180 dereceye yükseltilip kızarana kadar pişirilir |
|