Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
mantı, susuz

Susuz Mantı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susuz Mantı





Malzemeler

Hamuru için :

2 Su bardağı un

Tuz

Yeterince ılık su
İçi için :

150 gr kıyma

1 Adet rendelenmiş soğan

Tuz, karabiber

4 Çorba kaşığı margarin

Sos için :

1 Kase yoğurt

4 Diş sarımsak

Kırmızı pulbiber

Hazırlanışı


* Unu eleyerek bir kaba alın

* Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurunYarım saat dinlendirin

* Hamuru 10 eşit parçaya bölün

* Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın


* Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün

* Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açın

* Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin

* Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun

* Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin

* Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin

* Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.