![]() |
Susuz Mantı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Susuz MantıMalzemeler Hamuru için : 2 Su bardağı un Tuz Yeterince ılık su İçi için : 150 gr kıyma 1 Adet rendelenmiş soğan Tuz, karabiber 4 Çorba kaşığı margarin Sos için : 1 Kase yoğurt 4 Diş sarımsak Kırmızı pulbiber Hazırlanışı * Unu eleyerek bir kaba alın ![]() * Ilık su ve tuz ile yumuşak bir hamur haline gelene gelene kadar yoğurun ![]() ![]() * Hamuru 10 eşit parçaya bölün ![]() * Oklava ile pasta tabağı büyüklüğünde yufkalar açın ![]() * Margarini eritip, açtığınız yufkaların üzerine sürün ![]() * Yufkaları üst üste koyun, merdane ile açın ![]() * Yufkadan istediğiniz büyüklükte kareler kesin ![]() * Kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuzu ve karabiberi karıştırıp kestiğiniz kare hamurların içine koyun ![]() * Bohça gibi kapatın ve tepsiye dizin ![]() * Üzerine yağ gezdirip, fırında kızarana dek pişirin ![]() * Servis tabağına alıp, sarımsaklı yoğurt ve yağda kızdırılmış kırmızı pulbiberi gezdirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|