![]() |
PIRASALI GÜL BÖREĞİ |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() PIRASALI GÜL BÖREĞİMalzemeler: -4 adet yufka -1/2 kg pırasa -1 yumurta -1 yemek kaşığı biber salçası (Domates de olabilir) -1 çay bardağı süt -1 yemek kaşığı sıvıyağ -2 yemek kaşığı yoğurt -100 ml krema Yapılışı: Öncelikle pırasalarımızı ince ince, soğan gibi doğruyoruz ve yıkıyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkalarımızı 4'e bölüp her parçanın(büyük üçgenler oluşacak) geniş kısmına iç malzememizi koyup, rulo şeklinde sarıp, ruloyu kendi etrafında sararak, gül şekli veriyoruz ve böreklerimiz yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye diziyoruz ![]() Bir kasede krema, süt ve yumurta karışımını iyice çırpıp (yumurtayı önceden çırpmak karışımın homojen olmasını kolaylaştırır), böreklerimizin üzerine döküyoruz ve 160 derece ısınmış fırında 30 dakika, üzerine kızarana kadar pişiriyoruz ![]() |
![]() |
![]() |
|