Haşhaşlı Lokum |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Haşhaşlı LokumMalzeme: 5 su bun Yarım p yaş maya 1 çorba ktoz şeker 1 tatlı ktuz 1 su bsüt 1 su bsıvıyağ 1 kase haşhaş 1 yumurta 1 kase ceviz Hazırlanışı: Karıştırma kabına unu alın Ortasını havuz gibi açıp yaşmayayı ekleyin Havuza sütü,sıvıyağı ve yumurtayı ekleyin Havuzun sadece ortasını karıştırarak mayayı eritin Unun üzerine tuzu ve tozşekeri serpinUnu da yavaş yavaş ortaya çekerek yumuşak kıvamlı bir hamur hazırlayın Haşhaşın üzerine sıvıyağı dökerek kıvamını açın Hazırlanan hamuru olabildiğince ince açıp hazırladığınız haşhaşlı harcı her yerine serip rulo yapın Ruloyu iyice inceltin Daha sonra gülböreği sarar gibi sarıp kopartın Böylece hazırladığınız hamur parçalarını tepsiye doldurunÜzerine bolca parçalanmış ceviz serpip elinizle üzerlerini bastırarak hamuru bir kez daha inceltin Dinlenen ve mayalanan hamuru 180 derecede pişmeye bırakın Üzeri kızaran hamurumuzun ilk sıcaklığı çıkan lokumlarımızı parçalara bölerek ılık ikram edin |
|