Yalanci Su bögregi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yalanci Su bögregiismi üzerinde yalanci su bögregi ama gercekten ayirt etmek zor ![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler ![]() ![]() ![]() 1 su bardagi süt yarim cay bardagi sivi yag beyaz peynir(göz karari ) Maydonoz 1 hazir yufka(tepsiniz buyukse 2 olabilir ![]() )2 paket lazanya(piyale lazanya tavsiyem) Yapilisi önce peynirleri ufak ufak ufaliyoruz ve icine ince kiyilmis maydonozlari koyuyoruz böylelikle icimiz hazir oluyor Peynirin tuzunagöre ilave yapilabilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu isleme müteakip bir tencereye su bir tutam tuz ve iki corba kasigi sivi yag ileve edip kaynamaya birakiyoruz Su kaynadiginda lazanya yapraklarini hasliyoruz![]() Makana gibi pisme kivami aldiginda o pisirdiklerimizi bir tabaga koyuyoruz Bu islemin devami sirasinda ise tepsimizi sivii yag ile yagliyoruz Geri kalan yagi süt ile bir kasede karistiriyoruz![]() ![]() ![]() Yagladigimiz tepsiye ilk hazir yufkamizi ortalayip seriyoruz Süt ile yagkarisimini bir firca ile sürüyoruz Haslamis oldugumuz lazanyalari yufkalnin üzerine düzgün bir sekilde siraliyoruz Daha sonra siraladigimiz haslanmis lazanlyalarin üzerine yag süt karisimindan sürüp daha sonra peynir dengelisekilde serpiyoruz Serptigimiz peynirlerin üzerine bir önceki gibi lazanya siraliyoruz ama bu defa iki kat olacak![]() ![]() ![]() yine Süt karisimi ve peynirleri koyup tek kat lazanya siralayip peynirli katin üzerini kapatiyoruz ![]() yandakalan yufkalarida en son kati saracak sekilde kapatip geri kalan süt karisimini yediriyoruz ![]() Bu kalan kisimlar tepsiyi guzel kapatamiyorsayeni bir yufka serip yan fazlaliklarini kesebilirsiniz ![]() firina vermeye hazir denemek isteyenlere simdiden afiyet olsun ![]() ![]() Not tepsi buyuklugune göre lazanyalari harslayin cunku harslanmis sekilde elinizde kalmasin ![]() ![]()
|
|
|
|