![]() |
Kat Kat Poğaçalar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kat Kat Poğaçalarpoğaça tarifleri - süt ile yapılan poğaçalar ![]() Kat kat poğaçalar malzemeleri 1 yumurta 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı ılık süt 1 çay bardağı ılık su Yarım paket yaş maya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 4 su bardağı un 60 gr tereyağı İç harcı için 100 gr beyaz peynir # Kat kat poğaçalar hazırlanışı Brunch için hazırlayacağınız özel tariflerle klasik kahvaltınızı zenginleştirerek sohbeti bol ve lezzetli bir sunum yapın ![]() ![]() Mayayı suyun içinde eriyinceye kadar karıştırın ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru 8 eşit parçaya ayırıp beze haline getirin ![]() ![]() ![]() Üst üste dizilmiş hamurun üzerine hafif un serpiştirerek yaklaşık 60 cm çapında olacak şekilde tekrar açın ![]() ![]() ![]() Peyniri çatalla ezin ve hamurların geniş kenarlarına paylaştırın ![]() ![]() ![]() Üzerlerine fırçayla yumurta sarısı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin ![]() ![]() Kat kat poğaçalar artık hazır, afiyet olsun ![]() alıntıdır |
![]() |
![]() |
|