Bagel Ekmeği |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bagel Ekmeğibagel tarifi - bagel nasıl yapılır - bagelin yapılışı # Bagel malzemeleri 1 su bardağı sıcak su 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı 3 su bardağı ekmek unu 1 tatlı kaşığı tuz Haşlama suyu için 2 lt su 1 yemek kaşığı toz şeker 1 çay kaşığı karbonat Üzeri için Mavi haşhaş Beyaz haşhaş Susam Çekirdek ![]() # Bagel hazırlanışı Un, tuz, şeker ve mayayı derin bir kapta harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp, zeytinyağı ve sıcak suyu ilave ederek 10 dakika yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtüp 1 saat bekleyin![]() Mutfak tezgahını unlayın Hamuru tezgaha alıp 2 dakika yoğurup 10 parçaya bölün Her parçayı tezgah üzerinde yuvarlayarak 10 dakika dinlendirin Avucunuzun içiyle hafifçe bastırarak ortasını delin ve parmağınızda döndürerek simit şekli verin![]() Üzerine un serpip üzerini örtün ve 15 dakika bekletin Fırını 200 dereceye ayarlayın Kaynama suyu için, suya şeker ve karbonatı ilave edip kaynatın Hazırladığınız ekmekleri suya atarak 1 dakika haşlayıp kevgir yardımıyla temiz mutfak bezinin üzerine alın![]() Yağlı kağıt serili fırın tepsisine ekmekleri alın Üzerlerine haşhaş, susam ve çekirdek serpiştirip fırında 20-25 dakika pişirin Sıcak servis yapın![]() Bagel Nedir: Amerika, Kanada ve İngiltere’de yaygın olarak tüketilen, mayalı hamurdan yapılan halka şeklindeki ekmek çeşididir
|
|
|
|