Meyveli Ve Ballı Kaygana |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Meyveli Ve Ballı KayganaMeyveli Ve Ballı Kaygana Tarifi - Ballı Kaygana Yapılışı - Ballı Kaygana Nasıl Yapılır - Meyveli Ve Ballı Kaygana Malzemeleri 260 gram (2 su bardağı) un 60 gram (4 çorba kaşığı) tozşeker 3 dl (1 su bardağından biraz fazla) süt3 yumurta 1/2 paket tatlı mayası Tereyağı ya da margarin Bir su bardağı ahududu, böğürtlen, çilek ve benzeri meyveler 1 adet doğranmış şeftali 2 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı limon suyu Tuz 1 Şeftali dahil tüm meyveleri bal ve limonla karıştırın Meyveleri bu şekilde dinlendirirken kayganaları hazırlayın: Bir kaba mayayla birlikte unu ekleyip bir tutam tuz koyun Ortasına tozşekeri ve çırpılmış yumurtaları yerleştirin, un ekleyip karıştırın![]() 2 Bir kerede sütü ekleyin ve topaklanmasını önlemek için sürekli karıştırın Sonra karışımı 10 dakika kadar dinlenmeye bırakın![]() 3 Bir demir tavayı ısıtıp çatala geçirdiğiniz tereyağı ya da margarinle yağlayın Sonra hazırlanmış karışımdan, birbirlerine değmeyecek şekilde 3 tatlı kaşığı koyun Kabarmaya başlayınca spatüla yardımıyla çevirin Karışımın tamamını bu şekilde kaygana haline getirin Servis tabağına dizdiğiniz sıcak kayganaların üstünü ballı meyvelerle süsleyin
|
|
|
|