![]() |
Açma I |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Açma IMalzemeler Mutfak Zorluk ** Süre 40 dk ![]() Kaç Kişilik 8 Yöntem 600 Gr un (5 su bardağı) 1 Su bardağı ılık su 1 Adet yumurta 1 Çorba kaşığı tozşeker 1 Tatlı kaşığı tuz 2 ![]() 1 Su bardağı yoğurt 1 Su bardağı ayçiçek yağı 2 Çorba kaşığı margarin Üzerine serpmek için : Çörekotu Hazırlanışı Unu bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın ![]() Tozşekeri, tuzu, ayçiçek yağını, yoğurdu ve 1 yumurtanın akını unun ortasına koyun ![]() Ilık su içinde erittiğimiz mayayı da una ekleyin ![]() Malzemelerin hepsi özleşene dek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun ![]() Hamurdan küçük parçalar koparın ve elinizle yuvarlayıp bastırın ![]() Yaklaşık elinizin büyüklüğünde yuvarlak elde edin ![]() Yuvarlak hamurun içine bir miktar margarin koyun ve yağ dışarı taşmayacak şekilde sarın ![]() İki elinizin arasında uzunlamasına yuvarlayarak (yılan şeklinde) bir karış uzunluğunda açın ![]() Hamura düğüm atar gibi şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin ![]() Önceden ısıtılmış 150 dereceli fırında kızarana dek pişirip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|