Cevizli Köy Ekmeği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli Köy EkmeğiCevizli Köy Ekmeği Tarifi - Cevizli Köy Ekmeği Hazırlanışı - Pişirme Talitmaları Malzemeler 1 cup çavdar unu 1 cup tam buğday unu 2 cup beyaz un 1 cup ceviz (ayıklanarak iri kıyılmış) 2 tsp instant maya 2 tsp tuz 1 tbsp sıvıyağ 2 cup su Yapılışı Ekmek makinesine malzemelerimizi su+tuz+sıvı yağ+un+maya sırasıyla koyarak temel ekmek programında (makinesi Sinbo olanlar için 1 program-3 saatlik) çalıştıralım… Ek malzeme sinyali geldiğinde ceviz içini ilave edelim ve pişmeye bırakalım… Ekmeğimiz pişince makineden çıkarıp kabıyla beraber 10-15 dakika kadar soğumasını bekleyip kalıptan öyle çıkaralım ve ızgara teli üzerinde soğutup dilimleyelim |
|