Kestaneli Mantı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli MantıKestaneli Mantı Tarifi - Kestaneli Mantının Yapılışı - Kestaneli Mantı Nasıl Yapılır malzemeleri 3 su bardağı un Yarım su bardağı kestane unu 4 yumurta Tuz 1 yumurta akı İç harcı için Yarım kg şekersiz kestane püresi 200 gr lor peyniri 2 yumurta sarısı Tuz Karabiber Kırmızı pul biber üzeri için 80 gr parmesan peyniri 25 gr çam fıstığı 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Mantı hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri yoğurun 30 dakika dinlendirin![]() Kestane ezmesi, lor peyniri, yumurta sarısı, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın ![]() Hamuru merdaneyle yufka kalınlığında açın 2 cm eninde uzun dikdörtgen şeklinde kesin üzerine yumurta akı sürün Aralıklı olarak kestane harcını paylaştırın Diğer 2 cm enindeki mantı yufkasını üzerine kapatın Kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın Kareler şeklinde kesin![]() Kaynar suda 4-5 dakika haşlayın çam fıstıklarını tereyağıyla kavurun Haşladığınız mantıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin üzerine parmesan peyniri serpin Sıcak servis yapın
|
|
|
|