Kestaneli Mantı |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Kestaneli MantıKestaneli Mantı Tarifi - Kestaneli Mantının Yapılışı - Kestaneli Mantı Nasıl Yapılır malzemeleri 3 su bardağı un Yarım su bardağı kestane unu 4 yumurta Tuz 1 yumurta akı İç harcı için Yarım kg şekersiz kestane püresi 200 gr lor peyniri 2 yumurta sarısı Tuz Karabiber Kırmızı pul biber üzeri için 80 gr parmesan peyniri 25 gr çam fıstığı 1 yemek kaşığı tereyağı Yapılışı: Mantı hamuru için yumurta akı hariç diğer malzemeleri yoğurun 30 dakika dinlendirin Kestane ezmesi, lor peyniri, yumurta sarısı, pul biber, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın Hamuru merdaneyle yufka kalınlığında açın 2 cm eninde uzun dikdörtgen şeklinde kesin üzerine yumurta akı sürün Aralıklı olarak kestane harcını paylaştırın Diğer 2 cm enindeki mantı yufkasını üzerine kapatın Kenarlarını iyice bastırarak yapıştırın Kareler şeklinde kesin Kaynar suda 4-5 dakika haşlayın çam fıstıklarını tereyağıyla kavurun Haşladığınız mantıları ilave edip 2-3 dakika soteleyin üzerine parmesan peyniri serpin Sıcak servis yapın |
|