Ispanaklı Fincan Böreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Fincan BöreğiIspanaklı Fincan Böreği Tarifi - Ispanaklı Fincan Böreği Yapılışı - Ispanaklı Fincan Böreği Malzemeleri Malzemeler 2 su bardağı un 1,5 çay bardağı ılık su 1 çay kaşığı tuz 1 adet yumurta içi için: 400 gr ıspanak 1 adet soğan karabiber, tuz, pulbiber sıvıyağ Hazırlanışı Bu tarifi lezzet dergisinde görmüştüm, tarifte iç malzemesi olarak pazı ve beyaz beynir kullanılıyordu ancak ben evde olan malzeme ile yapmaya karar verdim İlk olarak hamuru hazırladım Hamur yoğurma kabınıza unu alarak ortasını çukurlaştırıp yumurtayı kırdım Tuzu ve suyu azar azar ekledim Aslında su bir buçuk bardaktan birazcık daha az kullandım ama malzemeler kısmında onu tam olarak ifade edemedim Suyu azar azar ekleyeceğiniz için sorun olacağını sanmıyorum Hamuru hazırladığınızda 4 parçaya bölerek üzerini bir bez ile kapatım yarım saat kadar dinlenmeye ayırdım Bu arada da iç malzemesini hazırladım Tencereye 1 yemek kaşığı kadar sıvıyağ alarak doğramış olduğum soğanları ilave ettim ve pembeleşinceye kadar kavurdum Ardından yıkayıp doğramış olduğum ıspanakları ilave ettim ve baharatlarını, tuzunu ekleyip bir süre kavurdum İç malzeme hazır olduğunda onun bir müddet soğuması için bıraktım Bu arada da hamurum hazır hale geldi 4 eşit parçaya böldüğüm hamurların her birini merdane yardımı ile açtım Sonra bir fincan ile hamuru kesmeden hafif işaretler koydum İç malzemesini yerleştirebilmek için hamurda izler bıraktım Sonra o kısımlara iç malzemesinden yaklaşık birer tatlı kaşığı kadar koydum Açmış olduğum diğer hamuru üzerine kapatarak fincan ile daireler şeklinde kestim Tüm hamuru bu şekilde yaptıktan sonra sıvıyağ da kızarttım |
|