![]() |
Crumpet |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() CrumpetCrumpet tarifi - Crumpet nasıl yapılır Crumpet; İngiliz Mutfağı’ndan hem kahvaltılarda hem de hamurlu tatlılarda afiyetle yiyebileceğiniz mayalı bir ekmek türü ![]() Malzemeler, 1 su bardağı ılık su Yarım su bardağı ılık süt 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı toz şeker Yarım kâse mısır unu ![]() Hazırlanışı, Derin bir kâsede; maya, şeker ve ılık suyun yarısını iyice karıştırın ![]() Maya köpürene kadar yaklaşık 10 dakika bekletin ![]() Kalan suyu ve ılık sütü kâseye ilave edip karıştırmaya devam edin ![]() Yoğurma kabına un ve tuzu alıp karıştırın, ortasını havuz gibi açın ![]() Mayalı karışımı yoğurma kabına alın ![]() Tüm malzemeler özleşene kadar yoğurun ![]() Hamurun üzerine temiz bir bez örtüp yaklaşık 2 saat kabarana kadar bekletin ![]() Tezgâhın üzerine biraz un serpip mayalanmış hamuru alın ![]() Hamuru birkaç kez yoğurun ve rulo şeklini verin ![]() Ruloyu orta kalınlıkta dilimleyin ![]() Hamur dilimlerini mısır ununa bulayın ![]() Yağlanmış fırın tepsisine dizin ve üzerlerine elinizle bastırın ![]() 20 dakika bekletin ![]() Sürenin sonunda yapışmaz tavaya alıp her iki tarafını da pişirin ![]() Üzerine reçel ve tereyağı sürüp servis yapın ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|