![]() |
Keçi Patisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Keçi PatisiKeçi Patisi Tarifi - Keçi Patisi Yapılışı - Edirnenin Meşhur Keçi Patisi Malzemeler: 2,5 su bardağı un 1 yumurta 1 çay bardağı yoğurt 1 çay kaşığı tuz 1 fiske toz şeker 1 çay kaşığı dolusu kabartma tozu veya karbonat Kızartmak için sıvıyağ ![]() Yapılışı: Un, kabartma tozu, tuz ve şeker birlikte harmanlanır ![]() ![]() Hamur yoğurulur (Ne çok sert, ne de çok yumuşak olmalıdır) ![]() Hamurdan iki parmak kalınlığında şeritler yaparak 3'er santim eninde kesiyoruz ![]() ![]() ![]() Kızgın yağa atarak kızartıyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|