![]() |
Rulo Ekmek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rulo EkmekRulo Ekmek Tarifi - Rulo Ekmek Yapılışı - Rulo Ekmek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Rulo Ekmek ![]() Malzemeler: 275 g (2,5 su bardağı) un 1 poşet Dr ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 200 ml (1 su bardağı) ılık süt İç malzeme: 1 adet haşlanmış küçük boy patates 1 demet maydanoz 1 adet taze soğan 50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı susam Üzeri için: 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı susam Hazırlanışı: Unu eleyip maya ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Rulo Ekmek |
![]() |
![]() |
#2 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Rulo Ekmek![]() ![]() ![]() MiSS-FENER Nickli Üyeden Alıntı Rulo Ekmek Tarifi - Rulo Ekmek Yapılışı - Rulo Ekmek Nasıl Yapılır - Dr Oetker Rulo Ekmek ![]() Malzemeler: 275 g (2,5 su bardağı) un 1 poşet Dr ![]() 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı margarin 200 ml (1 su bardağı) ılık süt İç malzeme: 1 adet haşlanmış küçük boy patates 1 demet maydanoz 1 adet taze soğan 50 g (1 çay bardağı) beyaz peynir rendesi 1 yemek kaşığı biber salçası 1 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım çay kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı tuz 2 yemek kaşığı susam Üzeri için: 1 yumurta sarısı 2 yemek kaşığı susam Hazırlanışı: Unu eleyip maya ile karıştırın ![]() ![]() ![]() Haşlanmış patatesin kabuğunu soyup rendeleyin ![]() ![]() ![]() Mayalanan hamuru kısa bir süre daha yoğurup merdane ile 20x30 cm boyutlarında dikdörtgen şekilde açın ![]() ![]() ![]() ![]() Elektrikli fırın ayarı: Turbo pişirme: 170°C (önceden ısıtılmış) Alt-üst pişirme: 180°C (önceden ısıtılmış) Pişirme süresi: Yaklaşık 25-30 dakika Fırından alıp 20 dakika sonra kalıptan çıkartın ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|