Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
böreği, selanik

Selanik Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Selanik Böreği



selanik böreği nasıl yapılır - izmir mutfağından selanki böreği tarifi - kıymalı börekMalzemeler:

Hamuru için:

750 gr Un

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

1 çay kaşığı sirke

Aldığı kadar su

Tuz


İç harcı için:

350 gr Kıyma

4 soğan

1 paket dolmalık fıstık

1 demet maydanoz

1 demet dereotu

Karabiber

Zeytinyağı


Hamuru açmak için:

50 gr tereyağı1

Çay bardağı sıvı yağ


Yapılışı:


750 gr Un elenerek bir kaba alınır ve ortasına havuz açılır 1 tatlı kaşığı tuz una eklenir Birkaç damla sirke ve sıvıyağ açılan havuza dökülür


Ilık su azar azar una eklenir ve yoğrulmaya başlanır Hamur iyice yoğrulup, yumuşak bir kıvam alınca üzerini bir bezle örtüp dinlenmeye bırakılır İç harcı için 4 soğan yemeklik doğranıp tavaya alınır Üzerine 350 gr Kıyma eklenir ve beraber kavrulmaya bırakılır


Başka bir tavada 1 paket dolmalık fıstık kavrulup bir kenara alınır 1 demet maydanoz ve 1 demet dereotu ince ince kıyılıp, suyunu iyice çeken soğan ve kıymaların üzerine eklenir


Harca karabiber, tuz, zeytinyağı ve kavurduğumuz dolmalık fıstıklar eklenir ve ocağın altı kapatılır Böreği açmak için küçük bir tavada tereyağı eritilir Ilıyınca biraz da sıvıyağ eklenir Dinlenen hamur 3 bezeye ayrılır


Tabana yayılacak olan ilk beze en büyük, ortası için açacağımız en küçük ve üzerine kapatacağımız ise orta büyüklükte olması gerekiyor Tabanı için ayırdığımız büyük beze 7 küçük bezeye bölünür ve bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır


Açılan bezenin üzerine tereyağı gezdirilir ve üzerine yeni beze konur Her kat içn aynı işlem uygulanır Son bezenin üzeri yağlanmaz Böreğin ortası için en küçük beze de 4 parçaya bölünür ve taban için uyguladığımız işleme aynen devam edilir


Son bezenin üzeri yine yağlanmaz Üst hamur için de orta büyüklükteki beze 5 parçaya ayrılır tüm bezelere uyguladığımız işlem yapılır En üst kat yine yağlanmaz 7 bezeden açtığımız taban kısmı, kullanacağınız tepsinin büyüklüğünde açılır, yağlanan tepsiye konur


İç harç hamurun üzerine yayılır Orta kat için 4 bezeden oluşan hamur da yine tepsi büyüklüğünde açılır ve üzerine kalan iç harç yayılır 5 bezeden oluşan üst kat da yine tepsi büyüklüğünde açılır ve harcın üzerine kapatılır Böreğin üzeri iki tarafından verev şekilde kesilip, yağlanır ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına verilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.