![]() |
Acı Peynirli Mini Tartlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Acı Peynirli Mini TartlarAcı Peynirli Mini Tartlar Tarifi - Acı Peynirli Mini Tartlar Yapılışı - Sana Tarifleri - Sana Mutfağı - Pişirme Talimatları Malzeme - 1 ölçü tart hamuru, şeker yerine - 1 çay kaşığı tuzla hazırlanmış - 100 g ceviz içi, ince çekilmiş - 3 diş sarımsak, dövülmüş, (isteğe bağlı) - 125 g ezilmiş beyaz peynir - 1 çorba kaşığı acı biber salçası - 50 g Sana Hamurişi, eritilmiş - Tuz - 1 çorba kaşığı kırmızı pul biber - 2 çay kaşığı kuru nane - 60 ml su - 10 büyük boy veya - 20 mini tart Hazırlanışı Fırınınızı 190 ºC'ye getirip ısıtın ![]() Tart hamurunu temel tariflerde verilen biçimde hazırlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hamuru, elinizle kalıplara yerleştirip kalıbın şeklini almasını sağlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kalan malzemenin tümünü ezerek karıştırın ![]() ![]() Dereotu dalları veya nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin ![]() Not: Peynirindeki acı miktarı, damak zevkine göre artırılıp azaltılabilir ![]() Mini tartlar için bakliyatla ön pişirme yapmanız gerekmez ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|