![]() |
Tatlı Gül Poğaça |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Tatlı Gül Poğaça![]() MALZEMELER: - 2 su bardağı ılık su, - 1 su bardağı ılık süt, - 1,5 su bardağı sıvı yağ, - 2 tane yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine) - 1,5 paket yanı 60 gr yaş maya yada 2 paket kuru maya, - 4 çorba kaşığı toz şeker, - 2 tatlı kaşığı tuz, - Aldığı kadar un ![]() İÇ MALZEMESİ: - 300 GR ![]() - 1 tutam maydanoz, - susam, çörekotu (üzeri için) HAZIRLANIŞI: Öncelike ılık suyu, ılık sütü, şekeri, mayayı eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NOT: Tepsi mayasını hızlandırmak için 50 derecelik fırında 15 dakika kadar bekletirseniz hem daha çabuk mayalanır hemde daha çok kabarırlar ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|