Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cızlama

Cızlama

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cızlama





Malzemeler

1) 1/2 paket yaş maya

2) 1 veya 1,5 bardak ılık süt

3) 1 su bardağı ılık su

4) 1/2 bardak zeytinyağ

5) 1 tatlı kaşığı tuz

6) 1 tatlı kaşığı şeker
Üzeri için

1) 1 adet yumurta

2) 2 dolu çorba kaşığı kaymak (bulamazsanız krema da olabilir diye düşünüyorum)

3) 5 kaşık yoğurt

4) 3 kaşık sıvıyağ

5) Yarım çay kaşığı tuz


Yapılışı


Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında olacak şekilde hamur yoğurulur ve üzeri örtülerek 2 saat mayalanmaya bırakılır


Mayalanan hamurdan koparılan parçalar uzun şeritler haline getirilip 5-6 cm uzunluğunda kesilir Kesilen yerler üstte kalacak şekilde uygun büyüklükteki yağlanmış tepsiye dizilir

Boşluk kalmayacak şekilde yerleştirilen hamur bezelerinin üstü iki üç parmakla tepelerinden biraz bastırılarak sıkılır (Sultan'cığım bunu özellikle belirtmişti, sanıyorum kalan boşlukların dolması için yapılıyor)

Ayrı bir kapta, üzeri için gerekli olan malzemeler çatalla çırpılıp hamur görünmeyecek şekilde üzerine bolca dökülür



Önceden ısıtılmış sıcak fırında, üzeri nar gibi kızarana kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.