Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çöreği, gizbur, peynirli

Gizbur peynirli çöreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gizbur peynirli çöreği



Gizbur peynirli çöreği tarifi - Gizbur peynirli çöreğin yapılışı - Gizbur peynirli çöreğin resmi


Malzemeleri


4-5 su bardağı un

3 tatlı kaşığı kurumaya

1 bardak el yakmayacak kadar ısıtılmış süt

125gr margarin

(oda sıcaklığında)

1 yumarta

ayrıca 1 tane daha yumurtanın akı

(sarısı üsüne sürülcek)

1 çay bardağına yakın sıvıyağ

1/3 su bardağı toz şeker

2 çay kaşığı tuz

beyaz peynir

maydanoz(tercihe bağlı)

Hazırlanışı


Bütün malzemeleri karışıtıp yoğurunDaha sonra 45 dk hamurun üstüne ıslak bez koyun we dinlendirinHamur dinlendikten sonra, ceviz büyüklüğünde hamur koparıp, küçük kare şeklinde açınortasına peyirli maydanozlu hazırladığınız malzemeyi koyun ve bohça şelinde yapıp tepsiye altta kalan düz tarafı üste gelecek şekilde koyun ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün arzuya göre çörek otu ya da susam serpebilirsiniz 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin İnanın çok lezzetli ve yumuşak bi çörek oluyor

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.