Gizbur peynirli çöreği |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Gizbur peynirli çöreğiGizbur peynirli çöreği tarifi - Gizbur peynirli çöreğin yapılışı - Gizbur peynirli çöreğin resmi Malzemeleri 4-5 su bardağı un 3 tatlı kaşığı kurumaya 1 bardak el yakmayacak kadar ısıtılmış süt 125gr margarin (oda sıcaklığında) 1 yumarta ayrıca 1 tane daha yumurtanın akı (sarısı üsüne sürülcek) 1 çay bardağına yakın sıvıyağ 1/3 su bardağı toz şeker 2 çay kaşığı tuz beyaz peynir maydanoz(tercihe bağlı) Hazırlanışı Bütün malzemeleri karışıtıp yoğurunDaha sonra 45 dk hamurun üstüne ıslak bez koyun we dinlendirinHamur dinlendikten sonra, ceviz büyüklüğünde hamur koparıp, küçük kare şeklinde açınortasına peyirli maydanozlu hazırladığınız malzemeyi koyun ve bohça şelinde yapıp tepsiye altta kalan düz tarafı üste gelecek şekilde koyun ve üzerine ayırdığınız yumurta sarısını sürün arzuya göre çörek otu ya da susam serpebilirsiniz 175 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin İnanın çok lezzetli ve yumuşak bi çörek oluyor |
|