Baharatlı Kolay Poğaça |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Baharatlı Kolay PoğaçaBaharatlı Kolay Poğaça tarifi - Baharatlı Kolay Poğaça yapilisi Malzemeler • 200 gr margarin • 3 su bardağı un • 2 adet yumurta • 1 kahve fincanı yoğurt • 1 paket kabartma tozu • 1 tuz kaşığı tuz • 1 tuz kaşığı kırmızı pul biber • ½ demet dereotu • 1 su bardağ beyaz peynir • 1 su bardağı kaşar peynir • 4 adet taze soğanın yeşil sapı • 1 tuz kaşığı kekik • 1 tuz kaşığı kuru nane Üzeri için • Çörek Otu Tarif 1 adet yumurtanın sarı ve beyazını ayrı kaplara ayırın Derin bir kasenin içine yumurtayı, yumurta beyazını, oda sıcaklığında yumuşattığınız margarini, ilave edip, yoğurun veya mikser ile çırpın Harcın içine bir süzgeç yardımı ile eleyerek unu, tuzu ve kabartma tozunu ilave edin Daha sonra, kırmızı pul biberi, kekiği, kuru naneyi, rendelenmiş beyaz peyniri, kaşar peyniri, kıyılmış taze soğan saplarını, dereotunu ilave edip, iyice yoğurun(Hamur ele yapışmayacak hale gelinceye kadar Eğer hamur yoğrulduğu halde ele yapışıyorsa, içine ekstra un ilave edip, yoğurun) Hamur kıvamına gelince ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, hamuru yuvarladıktan sonra hafifçe avcunuz içiyle üzerine bastırıp, ortadan ikiye katlayarak poğaca şekli verin (Mısır unlu poğaca gibi) Baharatlı kolay poğacaları sıvı margarin ile yağladığınız fırın tepsisine dizin Üzerine bir fırça yardımı ile ayırdığınız yumurta sarısını sürün En son poğaçaların üzerine çörek otu serpin Poğaçaları önceden 185 derecede ısıttığınız fırında 25-30 dak üzerleri kızarana kadar pişirip, sıcak olarak servis edin |
|