Çörek Otlu Pişi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çörek Otlu PişiÇörek Otlu Pişi Tarifi - Çörek Otlu Pişi Nasıl Yapılır - Çörek Otlu Pişinin Yapılışı Malzemeler : 4 Su B UnÇörek Otlu Pişi 1 Su B Yoğurt2 Yumurta 1 Çorba K Yumuşak Margarin1 Paket Kabartma Tozu Yarım Limon 2 Çorba K Çörek Otu1 Tatlı K TuzKızartmak İçin: Sıvıyağ Hazırlanışı Karıştırma kabına yumurtaları kırın Üzerine yoğurdu ve yumuşak margarini alın Limon suyunu kabartma tozunun üstüne sıkın Karıştırma kabına alıp çırpma teliyle karıştırın![]() Çörekotunu ve tuzunu atıp karıştırın Unu azar azar ilave edin İyice yoğurun Üzerini streç folyoyla kapatıp dinlenmeye bırakın Dinlendikten sonra tezgaha alıp iyice açın Yuvarlak kalıpla ya da bardak ağzıyla yuvarlak parçalar kesin Sıvıyağda kızartın![]() Servis tabağına alın Doğranmış domates salatalık ve peynirlerle servis edin
|
|
|
|