![]() |
Katmerli Börek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Katmerli Börekbörek tarifleri - katmerli börek hamuru nasıl hazırlanır ![]() Katmerli börek malzemeleri 125 gr margarin 2 su bardağı un 1 çaybardağı yoğurt Yarım çay kaşığı karbonat 1 çay kaşığı tuz İç malzeme 1 rendelenmiş havuç 50 gr pastırma 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri Katmerli börek hazırlanışı Katmerli börek: Unu hamur yoğurma kabına eleyin ![]() Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın ![]() Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun ![]() ![]() Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin ![]() İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın ![]() Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın ![]() Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün ![]() ![]() Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin ![]() Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin ![]() 200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin ![]() Sıcak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|