Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
börek, katmerli

Katmerli Börek

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Katmerli Börek



börek tarifleri - katmerli börek hamuru nasıl hazırlanır


Katmerli börek malzemeleri


125 gr margarin


2 su bardağı un


1 çaybardağı yoğurt


Yarım çay kaşığı karbonat


1 çay kaşığı tuz

İç malzeme


1 rendelenmiş havuç


50 gr pastırma


1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri



Katmerli börek hazırlanışı


Katmerli börek:


Unu hamur yoğurma kabına eleyin

Tuz ve karbonatı ilave edip harmanlayın

Ortasını havuz gibi açıp margarin ve yoğurt ilave ederek yoğurun Hazırladığınız hamuru 8 eşit bezeye ayırın

Üzerini bir bezle örtüp oda ısısında 6 saat bekletin


İç malzeme için pastırmaları ince ince doğrayın

Rendelenmiş kaşar peyniri ve havuç ile harmanlayın


Hamurların her birine dikdörtgen şekli verin ve incecik açıp üzerine eritilip ılınmış tereyağından gezdirerek dökün Hamurun uzun tarafına iç malzemeden yerleştirip rulo şeklinde sarın


Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin

Üzerlerine yumurta sarısı sürün, çörek otu serpiştirin

200 dereceye ayarlı fırında iyice kızarıncaya kadar pişirin

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.