![]() |
Piliçli Sigara Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Piliçli Sigara BöreğiPiliçli Sigara Böreği Tarifi - Piliçli Sigara Böreği Yapılışı - Piliçli Sigara Böreği Nasıl Yapılır - Banvit Tarifleri ![]() İçindekiler: 2 adet Banvit Piliç Göğüs Bonfile (haşlanmış, didiklenmiş) 200 gr tereyağı 1 adet büyük boy soğan (ince kıyılmış) 2 diş sarmısak (dövülmüş) 2 çorba kaşığı un 125 ml piliç suyu 125 ml süt 50 gr eski kaşar peyniri (rendelenmiş) 1 çorba kaşığı kekik 25 gr bayat ekmek kırığı 2 adet yumurta (çırpılmış) 13 adet baklavalık yufka (her biri 3 eşit parçaya kesilmiş) Tuz, tane karabiber (arzu edilen miktarda, dövülmüş) Tereyağından 150 gr ayırın ![]() ![]() ![]() ![]() Sarmısağı ilave edip, 1 dak ![]() ![]() ![]() ![]() Karıştırarak ve yavaş yavaş piliç suyu ile sütü katın ![]() ![]() ![]() ![]() Et, peynir, kekik, ekmek kırığı, tuz ve karabiberi ekleyin ![]() ![]() Etli harca yumurtayı ekleyip, iyice çırpın ![]() Kalan tereyağını eritin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerlerine tereyağı sürüp, önceden ısıtılmış 200°C fırında, üzerleri altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 25-30 dak ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|