Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmeği, fesleğenli, tarifi

Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi



Fesleğenli Ev Ekmeği tarifi


Malzemeler:

1 Paket yaş maya

1 Çay bardağı sıvıyağ

1 Su bardağı ılık su

1 Çay bardağı yoğurt

1 Tatlı kaşığı toz şeker

Alabildiği kadar un

1 Çay kaşığı tuz

1 Demet taze fesleğen


Hazırlanışı:

1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritinToz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın Fesleğenleri yıkayıp, doğrayınYavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170 derece fırında 30 dakika pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.