![]() |
Mercimekli Krep Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mercimekli Krep BöreğiMercimekli Krep Böreği tarifi - Mercimekli Krep Böreği yapilisi ![]() İç malzemesi için: 200 gr ![]() 100 gr ![]() 2 orta boy kuru soğan 2 orta boy domates 2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş yeşil zeytin (asıl tarifte sivri biber vardı ama evde olmadığı için ben yeşil zeytin kullandım!) 2 yemek kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı sirke Tuz, karabiber, kimyon Üzeri için kaşar peyniri rendesi ve arzuya göre pulbiber Krep için 1,5 su bardağı un 2 yumurta 1,5 su bardağı süt 2 çorba kaşığı sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım ![]() 1 paket kabartma tozu Tuz Yapılışı Mercimekleri iyice yumuşayana kadar haşlayıp çıkan koyu renk suyu akıtmak için sudan geçirerek süzün ![]() Soğanları ince doğrayın ve derin bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun ![]() ![]() Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış biberleri (ya da zeytinleri) ilave edin, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerek karıştırın ![]() Mercimekleri de ilave ederek biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın ![]() Bu arada yumurtalar, un, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile çırpın ![]() ![]() Kreplerin içine mercimekli içten paylaştırıp kenarları kapalı olacak şekilde rulo halinde sarın ve fırın tepsisine ya da bir borcama yerleştirin ![]() Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve isterseniz pulbiber serpin ![]() ![]() ALINTIDIR |
![]() |
![]() |
|