Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
böreği, krep, mercimekli

Mercimekli Krep Böreği

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Mercimekli Krep Böreği

Mercimekli Krep Böreği tarifi - Mercimekli Krep Böreği yapilisi

İç malzemesi için:

200 gr kıyma

100 gr yeşil mercimek

2 orta boy kuru soğan

2 orta boy domates

2 yemek kaşığı çekirdeksiz dilimlenmiş yeşil zeytin (asıl tarifte sivri biber vardı ama evde olmadığı için ben yeşil zeytin kullandım!)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı sirke

Tuz, karabiber, kimyon

Üzeri için kaşar peyniri rendesi ve arzuya göre pulbiber

Krep için

1,5 su bardağı un

2 yumurta

1,5 su bardağı süt

2 çorba kaşığı sıvıyağ (ben ayçiçek yağı kullandım)

1 paket kabartma tozu

Tuz

Yapılışı

Mercimekleri iyice yumuşayana kadar haşlayıp çıkan koyu renk suyu akıtmak için sudan geçirerek süzün

Soğanları ince doğrayın ve derin bir tavada tereyağında pembeleşene kadar kavurun Kıymayı ekleyerek suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin

Kabuklarını soyup küp küp doğradığınız domatesleri ve ince kıyılmış biberleri (ya da zeytinleri) ilave edin, tuz, kimyon ve karabiber ekleyerek karıştırın

Mercimekleri de ilave ederek biraz daha pişirdikten sonra soğumaya bırakın

Bu arada yumurtalar, un, süt, sıvıyağ ve kabartma tozunu tel çırpıcı ile çırpın Bir tutam tuz ilave ederek karıştırın ve birer kepçe alarak hafifçe yağladığınız teflon tavada çok kızartmadan iki tarafını da pişirin

Kreplerin içine mercimekli içten paylaştırıp kenarları kapalı olacak şekilde rulo halinde sarın ve fırın tepsisine ya da bir borcama yerleştirin

Üzerlerine kaşar peyniri rendesi ve isterseniz pulbiber serpin 200 derecede önceden ısıttığınız fırında peynirler eriyene kadar bekletip sıcak servis yapın

ALINTIDIR

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com