Ordövler Hakkında |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ordövler HakkındaAperatif Yiyecekler - Ordöv Hazırlamak - Ordövlerin Püf Noktaları Dünyanın hemen her ülkesinde, "mükemmel" bir yemek daima iştah açıcı bir girişle başlar ![]() Çoğu kez "aperatif" olarak nitelenen yiyecekler de bu kategoriye dahil edilir Ruslar'ın "ZakuskP'si, italyanlar'ın "Antipasta"sı hep bu tür yemeklerdendir![]() Burada unutulmaması gereken husus, ordövrün davetin niteliği, esas yemeğin cinsi, hazırlama kolaylığı ve mevsim şartları dikkate alınarak tespit edilmesidir ![]() Sözgelimi yemekte hem et, hem de balık bulunuyorsa, ayrıntılı bir ordövr servisi yapılmayabilir Bu gibi durumlarda tek bir ordövrle yetinmenizde sakınca yoktur![]() Öte yandan yaz aylarında serinletici özellikleri olan ve susatmayan ordövr çeşitlerini tercih etmek uygun olur ![]() Ordövr, gerek miktar gerekse tad ve lezzet açısından sadece "iştah açıcı" olmakla yetinmek durumundadır Asıl yemeğin arkadan geldiği hiç bir zaman, unutulmamalıdır![]() alıntı |
|
|
|