![]() |
Pilav Pişirme Metodları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pilav Pişirme MetodlarıPilav Pişirmenin İncelikleri - Pilavın Püf Noktaları - Pilav Nasıl Pişirilir Pilav pişirmede gene olarak iki metod vardır : 1 ![]() ![]() a- Pirinç ayıklanıp fazla oğuşturulmadan birkaç su yıkanır; sonra üzerine oldukça sıcak su konup 15 - 20 dakika bekletilir ![]() ![]() ![]() b- İkinci usulde de pirinç yıkanmadan tuzlu sıcak su ile 2-3 saat ıslatılır ![]() ![]() ![]() Sonra pişirme işlemine geçilir ![]() ![]() Bu her iki şekilde pişirilen pilâvın sindirimi kolay ve sağlığa uygundur ![]() 2 ![]() ![]() ![]() Garnitürlü pilav yapılmak istendiğinde garnitürlerin daha önceden pişirilmesi lâzımdır Çünkü pirinç daha çabuk pişer garnitürler çiğ kalabilir ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|