06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mikrodalgada Tavuk ve Av Etlerinin Pişirilmesi
mikrodalga fırında tavuk pişirme - mikrodalgada av etleri nasıl pişirilir - mikrodalgada pişirme usulü
Mikrodalga fırın, bütün kümes hayvanları ve av kuşlarının kısa sürede, kolayca pişirilmelerini sağlar Sözgelimi, içi doldurulmamış 1,5 kg ağırlıkta bütün bir piliç, mikrodalga fırında yalnızca 20 dakika pişirilip, bir kenarda 7 dakika dinlendirmekle (bu süre içinde kendi sıcaklığıyla pişmeyi sürdürecektir), yaygın deyimle "ilik gibi" pişer
Parçalanmış bir piliciyse, parçaların 1 kg'ı başına 6 - 7 dakika yani normal fırındakinin 1/4'üne eşit süre- pişirmek yeterlidir 2,5 kg'lık bir hindi göğsünün pişmesi için gerekli süre yalnızca 40 dakika, 6 kg'lık bütün bir hindinin pişmesi için gerekli süreyse, yalnızca yaklaşık 1 saatdir
Mikrodalga fırının, vakit kazandırmasının yanı sıra, rejim -perhiz- açısından da önemli üstünlükleri vardır: Hayvanın yağının büyük bölümünü bırakmasını sağlar ve pişme kısa süreli olduğundan, besleyici maddelerin yitirilmesi oranı, normal fırınlara göre çok daha düşüktür
Mikrodalga fırında, elektromagnetik dalgalar (yani mikrodalgalar), besinlerdeki su, şeker ve yağ moleküllerini saniyede 2 milyardan çok kez hareket ettirirler: Sıcaklığı, dolayısıyla da çok hızlı pişmeyi sağlayan şey budur
Yalnız, kullanılacak kap, fırın tepsisi ve tabakların, camdan, porselenden, seramikten ya da topraktan yapılmış olmalarına dikkat etmek gerekir: Mikrodalgalan yalnızca bu maddeler geçirirler Metal ve alüminyum kaplar kullanılmamalıdır
alıntı
|
|
|