Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gereçleri, pasta, süsleme

Pasta Süsleme Gereçleri

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pasta Süsleme Gereçleri



pasta yapımında kullanılan mutfak gereçleri - pasta yapımında kullanılan malzemeler - kek kalıpları hakkında - pasta süsleme malzemeleri - kek süsleme malzemeleri - özel pasta malzemeleri


"Alet işler, el övünür" diye bir özdeyiş vardır Gerekli gereçlerin hazır olması ile yalnızca iyi iş çıkmakla kalmayıp, her şey fazla zaman yitirilmeden de başarılır Bunları satın almak için çok para harcamanızı önermiyorsak da, yine de kaliteli gereçleri sağlamanın her zaman için daha ucuza çıktığını anımsatmadan da edemeyeceğiz


Genel mutfak gereçleri:


Madensel kaseler içine koyduğunuz karışımın rengini bozabileceğinden, toprak ya da cam bir kaseye gerek duyacaksınız Kasenizin yüzeyindeki girinti çıkıntılar bazı kremaları bozabileceğinden, yüzeyinin düz olmasına da özen göstermelisiniz Hava geçirmeyecek biçimde kapakları olan küçük kaseler, renkli kremaları saklamanız açısından sizin için çok yararlı olacaktır Bir de yeni tahta kaşık edinin ve bunu yalnız keklerinizin süslemelerini hazırlamakta kullanın Soğan örneği kokulu malzemeler için kullanılan kaşıklara az da olsa koku sineceğinden, pastalarınız için kullanmanız çok hoş olmaz kanısındayız Makas, sicim, bir spatula, bir elek ve bir hamur fırçası sanırız mutfağınızda bulunmaktadır Bir palet bıçağı ile ölçü olarak kullanabileceğiniz kaşıklara da gerek duyacaksınız Bir geometri takımından ayırıp alacağınız bir pergel ve bir - iki boya fırçası ile yaptığınız işi doruğuna ulaştırabilirsiniz


Kek kalıpları :


Kaliteli kalıpları yıllarca kullanabilirsiniz Biçimleri bozulmadığı gibi içinde yaptığınız kekleri de iyi biçimlendirirler Boyutları 2,5 cm oranı ile değişen kalıplardan alırsanız, Düğün Pastası örneği üst üste birkaç kattan oluşan pastalar arasındaki 5'er cm'lik farkı ayarlayabilirsiniz Alacağınız kalıpların kenarlarının eğimli olmamasına dikkat edin Kalıpların boyutlarını her zaman dibinden ölçerek saptayın Kalp, at nalı, beşgen, altıgen örneği değişik biçimlerde kalıplar bulunmaktadır


Kek süslemeleri ve özel malzemeler:


Gümüş yapraklar, at nalları, kolonlar, özel sayılar, değişik mum tutacakları vs Bunların birçoğunu pastacılardan sağlayabileceğiniz gibi bir kısmını da imgesel gücünüzü kullanarak siz yaratmalısınız


Kek tepsileri:


Keklerinizi değişik tepsilere koyabileceğiniz gibi, marangozunuza kestireceğiniz herhangi bir yuvarlak tahtayı gümüş ya da altın renkli yaldızlı kağıt ile kaplayarak gösterişli bir kek tepsisi de oluşturabilirsiniz Büyük kekler için 1,5 cm kalınlığında bir tahta gerekirse de, küçük kekler için çok daha incesi yeterli olacaktır Rulo ve dikdörtgen biçimli pastalar için uzun tepsiler kullanacağınız gibi oval olarak kestirdiğiniz bir tahtayı da kullanabilirsiniz


Döner tabla:


Bu sanatı profesyonelce uygulamaya kalkışmadığınız sürece gerekli olmayacaktır Ters koyacağınız bir tabakla bu gereği giderebilirsiniz


Kenarlara krema sürme cetveli:


Paslanmaz çelikten, üzerinde sayılar bulunmayan ağır bir cetveldir Kenarının düzgün ve kendisinin ağır olması sürdüğünüz kremanın düzgün olmasını sağlar


Yağlı kağıtlar ve yağ geçirmeyen kağıtlar




alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.