Dondurmalı Sundae Nedir |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Dondurmalı Sundae Nedirdondurmalı sundae hakkında - Google Dondurmalı sundae Google yine renkli logolarına birisini daha sergiledi 03 Nisan 2011 tarihli dondurma (Ice Cream Sundae) logosu görmeye değer bir logo olmuş (Ice Cream Sundae) Dondurma hakkında biraz bilgi edinelim ilk olarak (Ice Cream Sundae) Dondurma, içine şeker katılmış çeşitli meyve suları ya da sütten dondurulmak suretiyle elde edilen ve özellikle sıcak yaz günlerinde çok aranan soğuk tatlıdır El ile ya da elektrikli makinelerde yapılabildiği gibi dondurma buzdolapları ile de hazırlanabilir100 g dondurma 100-200 kalori verir A, B, D vitaminleriyle, kalsiyum, yağ, protein ve fosfor yönünden zengin bir gıdadır Yalnız, soğuk olması nedeniyle aç karnına yenilmesi sakıncalıdır Artık piyasada hemen her çeşidi olan dondurmaları servise hazır paket şeklinde her mevsimde bulmak ve ikram etmek oldukça kolaydırYaz kış yenilmesi tavsiye edilir Aklınıza gelebilecek her çeşit kuru ve yaş meyve ile hazırlandığı gibi cevizli, fıstıklı, çikolatalı, karamelli vb olan çeşitleri piyasada sıklıkla tüketilmektedirDondurmalar elle ve makine yardımı ile yapılabilir Ancak dondurmacılığı bir meslek haline getirmiş ustalar halen dövülerek hazırladıkları dondurmalarının sırlarını gizli tutmaya devam etmektedir Bazı yörelere has örneğin Kahramanmaraş Dondurması hala gizemini korumaktadır Kendine has dondurması olan ülkeler vardır İngiltere, Japonya, Finlandiya, Yunanistan, Yeni Zelanda, Avustralya, Almanya ve İtalya’nın yanında Türkiye de Kahramanmaraş Dondurması ile ünlüdür Dondurmalı sundae ilk kim yaptı? Dondurmalı sundae 119 Yaşında Dondurmalı sundae tarifini sizler için derledik İşte Dondurmalı sundae tarifi ve tarihi gelişimi Dondurmalı sundae kim buldu Google özel Doogle'u olan Dondurmalı sundae ile yayınladı Dondurmalı sundae Bir kase - - Farsça İmparatorluğu, insanlar kar konsantre üzüm suyu üzerine dökün olacak ve tedavi olarak yiyin Özellikle bu hava sıcak olduğu zaman harcadim Hagmatana, Ecbatana veya bugün Hemedan - Snow "yakhchal" veya yazlık başkenti tarafından hâlâ dağların üstünde kalmış olabilir taze kar, alınan olarak bilinen serin tutma yeraltı odaları ya kaydedilmiş olacaktır MÖ 400 yılında Persler daha ileri gidip özel bir soğuk yemek icat yapılmış gül suyu ve yazları royalty servis edildi erişte buz safran, meyve ve diğer çeşitli lezzetleri ile karıştırıldı Binlerce yıl için Eski Uygarlıklar soğuk gıdalar için buz hizmet etmişlerdir süt ve pirinç donmuş bir karışım MÖ 200 civarında Çin'de kullanılmış olduğu BBC raporlar Roma İmparatoru Nero (37-68) dağlardan getirilen ve meyve Topingler birlikte buz vardı Bu biraz erken soğutulmuş lezzetleri edildi Araplar şekerli meyve suları ile dondurma gibi ticari üretimi için mükemmel yolu tatlandırmak yerine, üretim içinde önemli bir madde olarak süt kullanan ilk idi 10 yüzyıl gibi erken bir tarihte, dondurma Arap dünyasının büyük şehirlerde yaygın olan, Bağdat, Şam ve Kahire gibi birçok arasındaydı dondurma Onların sürümü süt ya da krema ve genellikle kurutulmuş meyve ve fındık gibi Rosewater ile tatlandırılmış bazı Antik Yunan yoğurt yemek tarifleri, benzer üretilmiştir Bu muhtemelen ilk ve öncüleri Farsça faloodeh edildi Antik Arap, Mezopotamya, Yunan veya Roma tarifleri, Büyük dayandığını İnanışı olduğunu 62 AD, Roma İmparatoru Nero bal ve fındık ile lezzetlendirilmiş olmak için kar toplamak için Apenin dağlara köle gönderdi Gıda Maguelonne onu Tarih Toussaint-Samat "Çin sorbets ve dondurma yapmak için bir cihaz icat ile yatırıldı olabilir belirtmektedir Onlar aynı, için, şurup dolu konteynerlerin dış üzerinde kar ve güherçile karışımı dökülür tutarsa ??tek yolu olarak suyun kaynama noktası, sıfır altına donma noktası düşürür " (Toussaint bu tarihsel belgeleri temin etmez) Bazı hesapları İmparator Çağında bozuk iddia Yingzong Song Hanedanı (960-1279) Çin, şair Yang Wanli tarafından yazılmış (kelimenin tam anlamıyla buz Ode peynir) "? ? ?" adlı bir şiir Aslında bu şiiri "? ?" seçildi (kelimenin tam anlamıyla pasta, Ode, pasta ? batı dünyasında benzeri yiyecek bir tür) ve dondurma ile hiçbir ilgisi yoktur Aynı zamanda Yuan Hanedanı, Kubilay Han, dondurma zevk, ve kraliyet Marco Polo Çin'i ziyaret etti ve İtalya'ya kadar dondurma yapma tekniği aldı bunu bir sır olarak muhafaza iddia edilmiştir [?] İtalyanlar Marco Polo İtalya'ya döndü önce bir şey andıran dondurma yapma tartışmalı olmuştu ise Çinli süt iç, o dönemde olmadığını savundular Diğerleri Her durumda, bilinen hiçbir dondurma tarifleri antik Çin kaynaklarında kaynaklandığı görülmektedir sos Anko ile Japon yeşil çay dondurma On altıncı yüzyılda, Babür İmparator bu meyve sorbets kullanılan Delhi, Hindukuş buz getirmek için süvari röleleri kullanılır İtalyan düşes Catherine de 'Medici 1533 yılında Duc d'Orléans evli, o, aromalı sorbets veya ICES için tarifler vardı ve Fransa'da onları tanıştırmak onun İtalyan şefler getirdiği söyleniyor Bir yüz yıl sonra, İngiliz Charles ben sözde çok "donmuş kar" etkilendim, o formülü gizli tutulması karşılığında ömür boyu emeklilik kendi dondurma makinesi sunduğu, bu nedenle dondurma Royal Prerogative olabilir 19 yüzyılda ilk olarak göründü destek Bu efsane, hiçbir tarihsel kanıt yoktur Fransızca aromalı ICES için ilk tarifi Nicholas Lemery's Recueil de curiositéz rares et Nouvelles de artı admirables effets de la nature de, 1674 yılında görünüyor sorbetti için [10] Tarifler Antonio Latini's Lo Scalco alla Moderna (Modern Stewart) ve 1694 baskısında yayınlandı aromalı ICES içinTarifler François's Nouvelle Öğretim görünmesini les Massialot Confitures, les Likörler dökmek başlar, 1692 sürümü ile başlayan et les Meyveler Bir kaba, çakıllı doku Massialot tarifleri sonucu Latini onun tarifleri sonuçları şeker ve kar ince tutarlılığı olması gerektiğini iddia ediyor |
|