Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
yapılır, yoğurt

Yoğurt Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Nasıl Yapılır



Yoğurt Nasıl Mayalanır - Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları - Yoğurt Tutmadıysa Ne Yapılır
Malzemeler:


1 lt organik süt

1 yemek kaşığı organik yoğurt

1 tatlı kaşığı şeker

bir fiske tuz


Yoğurt Nasıl Mayalanır:


Öncelikle sütünüzü 5 dakika boyunca kaynatınPaket sütlerle yoğurt mayalanmaz

Kaynayan sütü ılımaya bırakın

Ara sıra sütün sıcaklığını kontrol edip,fazla ılımasına müsade etmeyin

Sütün içine küçük parmağınızı batırıp kontrol edinEğer süt elinizi rahatsız edecek bir sıcaklığa gelmişse tamamdırÇok ılık olursa süt mayalanmaz

Bir kaseye bir yemek kaşığı ev yoğurdunu koyunüzerine şeker ve tuzu da atıp karıştırınİçine biraz sütten koyup iyice çırpın

Sütün içine döküp,maya her yerine dağılana kadar karıştırın

Kenarlarını bir atkı veya ısısını muhafaza edecek bir bezle sarınYazın çok sarmayın ki,yoğurt fazla sulanmasın

Üzerine delikli bir süzgeç veya un eleği gibi hava aldıracak bir kap ile kapatın

Onun üzerinede bir bez örtünKenarlarını bastırın

3-4 saat sonra üzerini açıp kontrol edinmayalanan yoğurdu hemen buzdolabına kaldırın ki sulanmasın

Tercihen 24 saat sonra yoğurdunuzu kullanabilirsiniz


Yoğurt Yapmanın Püf Noktaları


1 Eğer yağlı süt kullanırsanız,yoğurdunuz daha iyi tutar

2 koyun,keçi gibi küçük baş hayvanların sütünden yapılan yoğurt sert olur

3 Eğer inek çok fazla yeşillik veya süt artıran süt yemi yemişse yoğurdu cıvık olur

4 Paket sütlerle mayalanan yoğurt tutmuyorDenemeyin derim

5 Yoğurt mayalamada kullanacağınız yoğurt mayası yine ev yoğurdundan olmalı ki hem daha kolay tutsunHemde organik yoğurt elde edebilesiniz

6 ineğe antibiyotik verilmişse sütü bir hafta on gün kadar mayalanmaz

7 Yazın yoğurt yapacaksanız üzerini çok az örtün ki yoğurt sulanıp ekşimesin

8 Kışın üzerini daha sıkı sarın

9 Mayanın içine katılan şeker mayalanmayı hızlandırır,tuz ekşimeyi geciktirir

10 Her yeni yoğurda başladığınızda diğer sefer kullanacağınız kadar mayayı bir kaba alıp derin dondurucuya koyun ki mayanız tatlı olsunBu mayayı çözülmesi için buzluktan,yoğurt mayalamadan bir kaç saat önce çıkarın


Yoğurt Tutmadıysa


1 Eğer sütteki bir problemden dolayı yoğurt tutmadıysa yapılacak bir şey yok Fakat bu sütün içine biraz daha yoğurt katıp ateşte bir taşım kaynatarak süt kesiği elde edilebilirsiniz

2 Sütü çok ılık mayaladığınız için tutmadıysa,yoğurt kabını sıcağa yakın su dolu bir leğenin içine oturtup üzerini kapatınDikkat edin içine su girmesinBirer saat arayla kontrol edinTutmuşsa sudan çıkarın

3 Unutmayın ki her işte olduğu gibi,yoğurt mayalamakta tecrübelerle daha iyi sonuç verirYılmadan denemeye devam edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.