![]() |
Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Hangi Baharat Hangi Yemekte Kullanılıryemeklerde baharat kullanımı - baharatlar hakkında ![]() Diyetisyenler, yemeklerde özellikle tarhun, fesleğen, kekik, nane, pul biber, kişniş, zerdeçal, kimyon, sarımsak ve limon kullanmaktan kaçınmamak gerektiğini söylüyor ![]() İşte sizlere hangi yiyeceklerde hangi baharatları kullanmanın uygun olduğunun bilgisini veren bir rehber: Balık: Frenk soğanı, kekik, tarhun ![]() Bezelye: Fesleğen, nane, adaçayı, tarhun, kekik ![]() Domates: Fesleğen, defneyaprağı, karanfil, kekik, küçük Hindistan cevizi ![]() Koyun Eti: Sarımsak, nane, kekik, biberiye ![]() Tavuk: Zencefil, kekik, adaçayı, tarhun ![]() Kabak: Yenibahar, tarçın, karanfil, zencefil, Karaciğer: Fesleğen, soğan ![]() Makarna: Fesleğen, Frenk soğanı, kekik, safran ![]() Mantar: Tarhun, kekik ![]() Patates: Fesleğen, karaman kimyonu, Frenk soğanı, dereotu, maydanoz, kekik ![]() Pilav: Kimyon, rezene, safran, turmeriç ![]() Sebzeler: Kekik ![]() Soğan: Fesleğen, kekik ![]() Tavuk dolma: Fesleğen, soğan, kekik, maydanoz, adaçayı ![]() Bahçe bitkileri: Fesleğen, karabiber, Frenk soğanı, kekik, sarımsak, nane, soğan, tarhun ![]() Süt danası: Fesleğen, köri tozu, biberiye, adaçayı, kekik ![]() Yahni: Fesleğen, defneyaprağı, kekik, karabiber, kereviz, tarçın, sarımsak ![]() Yumurta: Kekik, tarhun ![]() Ispanak: Kekik, küçük Hindistan cevizi,biberiye |
![]() |
![]() |
|