Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bilgiler, noktalari, pratik, püf

Pratik Bilgiler - Püf Noktalari

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Bilgiler - Püf Noktalari



Tuz Miktarı :

Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir

Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz

Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur



Yemek Tuzluysa :


Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyinbir kac dakika kaynatin


Mumlar :


Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar


Et Yemekleri :


Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar


Sütünüz Kaymak Tutmasın :


Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz


Sütün Taşmasını Önlemek :


Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz


Çatal Biçak Temizlerken :


Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsinizCamasir suyu hem temizler hemde mikroplardan arindirirDaha sonra iyice durulayin


Kristaller :


Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar


Kek Kalıbı :


Kek kalibina yagli kagit doseyinKagidin uclari kek kalibindan yuksek olsunKeki firindan cikardiginiz zaman,kagidin uclarindan tutup keki kaliptan cikarabilirsiniz


Soğan Sarımsak Kokusu :


Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun


Sigara Küllükleri :


Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur


Etiket İzi :


Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz


Cay Lekesi :


Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur Eskimis ise, içine limon suyu katilmiþ ilik suda islatilmiþ bir pamuk parçasiyla silinir Ilik su ile çalkalanir


Etleri yumuşatmak için :


Limon suyu etleri yumusatir Sert etler bile limon suyu ilave edilerek pisirilirse hem yumusak ve lezzetli olur, hem de çabuk piser


Ekmeğin küflenmemesi için :


Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin


Yumurta kırarken :


Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin


Kek kalıbı :


Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin


Makarna pişirirken :


Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz


Yemek taşarsa :


Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin Ocak soguyuncaya kadar oylece kalsin Soguduktan sonra kolayca temizlenir


Salata :


Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin Sofraya alirken sosunu ilave edin


Lavaboyu temizlerken :


Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir Kotu kokulari giderdigi gibi bastirilarak silince iyide temizler


Vazodaki çiçekler :

Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyunabir adet asprin atılır

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.