![]() |
Pratik Bilgiler - Püf Noktalari |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Pratik Bilgiler - Püf NoktalariTuz Miktarı : Yemeklere konan tuz miktari pisen yemegin cesidine gore degisir ![]() Sulu ve soslu yemeklere baslangicta az tuz koyun,yemek pisince tekrar ilave edebilirsiniz ![]() Kirmizi etli yemege,iyice pistikten sonra, beyaz etli yemege pismesine yakin tuz koyarsaniz yemekler daha lezzetli olur ![]() Yemek Tuzluysa : Yemek tuzluysa fazla tuzunu almak icin,1 adet patatesi soyup yemeginize dograyin ![]() ![]() Mumlar : Mumlari kullanmadan once iki saat derin dondurucuda bekletirseniz daha uzun omurlu olurlar ![]() Et Yemekleri : Et yemeklerine katilan bir miktar sarap etin iyice yumusamasini ve lezzetli olmasini saglar ![]() Sütünüz Kaymak Tutmasın : Sut kaynarken icine bir parca tuz atarsaniz kaymak tutmasini onlemis olursunuz ![]() Sütün Taşmasını Önlemek : Sutu kaynatacaginiz tencerenin agiz kismina sivi yag surerseniz sutun tasmasini onlemis olursunuz ![]() Çatal Biçak Temizlerken : Catal bicaginiz uzerinde lekeler olusmussa,onlari camasir suyuna batirabilirsiniz ![]() ![]() ![]() Kristaller : Kristalleri yikadiktan sonra icine sirke ve tuz konmus su ile durularsaniz piril piril olurlar ![]() Kek Kalıbı : Kek kalibina yagli kagit doseyin ![]() ![]() ![]() Soğan Sarımsak Kokusu : Ellerdeki sogan,sarimsak kokularini giderebilmek icin ellerinizi haslanmis patatasle ovun ![]() Sigara Küllükleri : Sigara kulluklerini tuzla silerseniz piril piril olur ![]() Etiket İzi : Cesitli esyalarin ustundeki etiket izini mobilya cilasi surup kuru bezle silerek cikarabilirsiniz ![]() Cay Lekesi : Pamuklu ve yünlülerde : Leke tazeyse, ilik suya bastirilmis bir bezle ovulur ![]() ![]() ![]() Etleri yumuşatmak için : Limon suyu etleri yumusatir ![]() ![]() Ekmeğin küflenmemesi için : Ekmegin küflenmemesi için ekmek kutusuna artan ekmeginizi koyarken ufak bir kabin içine de tuz koymayi da ihmal etmeyin ![]() Yumurta kırarken : Yumurtanin aki ve sarisinin birbirine karismamasi icin buzdolabindan cikarir cikarmaz kirin ![]() Kek kalıbı : Pisirdiginiz kek kaliptan cikmiyorsa kalibin altina islak bir bez yayip biraz bekletin ![]() Makarna pişirirken : Haslama suyuna, azicik siviyag katilirsa hem su kaynayinca tasmaz, hem de makarnalar birbirine yapismaz ![]() Yemek taşarsa : Yemegin tastigi yere hemen bolca tuz serpin ![]() ![]() ![]() Salata : Salatayi erken yapmaniz gerekirse bozulmamasi icin uzerine nemli bir bez ortun ve sosunu koymayin ![]() ![]() Lavaboyu temizlerken : Tuz lavabolarin temizlenmeside cok iyi yardimcidir ![]() ![]() Vazodaki çiçekler : Vazodaki ciceklerin uzun omurlu olmasi icin suyunabir adet asprin atılır ![]() |
![]() |
![]() |
|