Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
çaydanlıklar

Çaydanlıklar

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çaydanlıklar



Çaydanlık Hakkında Bilgiler - Çaydanlık Çeşitleri - Çaydanlık Kullanırken Dikkat Edilecek Hususlar
Pasta ve bisküvilerte içilen çay, iyi pişirilmesi ve demlenmesi yönünden bu kaplardanda söz edilmesi uygun görülmektedir Çaydanlıklar, iyi kaliteli alimünyumdan olmalıdır


Çaydanlığın, allı oluklu olursa yakıttan ve zamandan ekonomi edilmiş olur Bakır çaydanlıklar devamlı olarak parlatılmalı fakat iç kısmı kalaylı olmalıdır


Elektrik ocaklarında çaydanlığın otomatik elektirikle ısınan cinsinden olması ile yakıttan faydalanılır Çaydanlıkların ağız kısımları suyu doğru bir biçimde akıtacak ve damlamaya meydan vermeyecek biçimde yapılmalıdır


Çaydanlığın sapı sıcağa karşı tecrit edilmiş olmalıdır Çaydanlık sapından tutulup, bardağa çayı boşaltırken eli sıcak buhar yakmamalıdır


Kapağı iyice tesbit edilmelidir Çay bardağına çayı boşaltırken kapak düşmemelidir Ve kapakta sıcak buharın çıkabilmesi sağlanmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.