Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
artan, değerlendirilmesi, yiyeceklerin

Artan Yiyeceklerin Değerlendirilmesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Artan Yiyeceklerin Değerlendirilmesi



Zeytinyağlı yemekler dışındaki yemeklerin bir seferde tüketilecek miktarda pişirilmesi gerekir (Birden fazla ısıtılan yemeklerin besin değeri ve lezzeti azalır) Çeşitli sebeplerle fazla yapılan yemekler üst üste yenildiğinde bıkkınlık vereceğinden buzlukta ağzı kapalı olarak 1 hafta saklanabilir

Ayrıca artan yiyeceklerimizi ziyan etmeden besin değerini ve lezzetini arttırarak değerlendirebiliriz


Artan bayat ekmekleri kızartıp;

a — Ekmek garnitürü,

b — Galeta tozu yaparak,


Artan pirinç ve şehriye çorbalarını sarımsaklı yoğurtla terbiye ederek,


Artan az miktar makarnayı küçük parçacıklar halinde;

a — Mercimekli hamur çorbası,

b — Yoğurtlu şehriye çorbası yaparak

c - Yeşil biber, domates, kekik, salatalık turşusu katıp makarna salatası yaparak


Artan bir porsiyon nohut, kuru fasulye veya sebze yemeklerine biraz su, yağ, tuz, bulgur, kıyılmış maydanoz ve kuru nane ilave edip bulgur pilavı pişirerek,


Artan pirinç pilavlarını;

a — Köfteli pilav,

b — Kadınbudu köfte,

c — Yoğurtlu pirinç çorba yaparak,


Kabak dolmasından artan içleri mücver yaparak,


Lahana dolmasından artan haşlanmış artıkları;

a — Turşu içine atarak,

b — Haşlanmış sebze salatası hazırlayarak,

c — Çiğ olan lahana artıklarını ise kapuska veya salata yaparak,


Ispanaklı börekten artan sap ve kökleri;

a — Ekşili ıspanak,

b — Haşlayıp salata yaparak,


Artan yumurta aklarını beze (veya kek yaparak)


Artan yumurta sarılarını;

a — Çorba terbiyelerinde,

b — Pratik mayonezde kullanarak,


Sebze artıkları, kesik havuç parçalan ve maydanoz sapları ile sebze sosu yaparak,


Artan bir porsiyon nohut yemeğini, nohutlu çorba, ekşili kabak ekşili ıspanak yaparak,


Kırık bisküvilerden mozoik 3 renkli jöle yaparak


Koyulaşmış az miktarda reçelin içine 1-2 elma rendeleyip biraz galeta tozu, kıyılmış fındık (ceviz) ilave edip elmalı tart yaparak,


Artan et yemeklerinden çorba yaparak,


Açılan ve arton konserve yiyecekleri diğer yemeklerin yanında susleyıci olarak değerlendirilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.