![]() |
mutfak için püf noktaları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() mutfak için püf noktaları*Tuz rutubetsiz bir yerde saklanmalıdır ![]() ![]() *Kullanacağınız un beyaz olmalı ve rutubetsiz yerde saklanmalıdır ![]() *Süt taze olmalı ve tercihen inek sütü kullanılmalıdır ![]() ![]() *Tuzsuz tereyağı az az alınıp kullanılmalıdır ![]() ![]() *Baharatların bulunduğu yerler, fena kokulu olmamalı, yaş olmayan, havadar, serin ve doğrudan güneş ışığı almayan yerlerde tutulmalı ve yağmur altında kesinlikle bırakılmamalıdır ![]() *Ambalajı açılmış salam, sosis gibi şarküteri ürünlerini buzdolabında 3 gün tutabiliriz ![]() ![]() *Bezelyeleri ayıkladıktan sonra imkanınız varsa hemen pişirin ![]() ![]() ![]() *Taze nane, dereotu, fesleğen gibi otları bozulmadan saklamak için bu otları ince ince kıyıp porsiyon halinde folyoya sararak derin dondurucuda dondurabilirsiniz ![]() ![]() ![]() *Domatesler yemeğe konulurken önceden kaynar suya batırılıp kabukları soyulmalı ve çekirdekleri çıkarılmalıdır ![]() *Kurabiyelerinizin zamanla sertleşmemesi için, kapağı çok iyi kapanan teneke bir kutuda, yanlarına bir iki dilim elma koyarak saklayın ![]() ![]() *Ekmeklerin uzun süre dayanması için bir torbaya koyup hava almasını engelleyin ![]() ![]() ![]() ![]() *Kahvenin zamanla tadı bozulur ![]() ![]() ![]() *Sucukları serin bir yerde asmak yetmez ![]() ![]() ![]() ![]() *Mutfak Yağları için; Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz *Çikolatalı kek; Evde hazırladığınız kekin üzerine eritilmiş çikolata dökeceğiniz zaman, çikolataya biraz da tereyağı katın ![]() ![]() ![]() *Dondurucudaki etlerin yapışmaması için; Pirzola, biftek, köfte gibi etleri dondurmadan önce her dilimin aralarına yağlı kağıt koyarsanız, birbirlerine yapışmalarını önlersiniz ![]() ![]() *Yumurta taze mi? Kahvaltının vazgeçilmezi olan yumurtayı faydalı bir besin olarak tüketmek için, muhakkak taze olanını tercih etmelisiniz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|