![]() |
Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçları |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Makarna Pilav ve Hamur İşleri İle İlgili İpuçlarımakarna haşlamanın püf noktası - pilavı demlendirme - hamur işleri hakkında bilgiler * Makarnayı her zaman çok bol miktarda tuzlu ve sıvı yağ eklenmiş suda haşlayın ![]() * Su iyice kaynamadan makarnaları içine atmayın ![]() * Makarnaları 8-11 dakika arası bir sürede haşlayın ![]() * Makarna hemen servis edilecekse soğuk sudan geçirmeyin ![]() ![]() ![]() * Pilav yapmadan önce pirinci mutlaka ılık suda 15-20 dakika bekletin ![]() ![]() * Pilavı demlendirmek için tencere ile kapak arasına temiz bir bez veya kağıt havlu yerleştirerek, biriken nemin su olarak pilava akmasına ve pilavı ıslatmasına engel olun ![]() * Dibi tutan bir pilavı tahta kaşıkla üstünden alarak başka bir tencereya aktarın ![]() ![]() * Hamur işlerinde kullanılacak su miktarı tarifi çok etkiler ![]() ![]() ![]() * Hamur haşlanırken ![]() ![]() ![]() * Fırında pişirdiğiniz börek, poğaça gibi hamur işlerinizin üzerine fırından almaya yakın fırça ile yağ sürerseniz daha güzel bir renk alırlar ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|