Derin Dondurucuda Saklanan Besinler |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Derin Dondurucuda Saklanan Besinlerdondurucuda ekmek saklamak - dolmalık biberlerin dondurucuda saklanması - dondurucuda sarımsak nasıl saklanır Derin dondurucuda saklanan besinler hakkinda bir hatirlatma yapmak istedim Ben fazladan evde kalan ekmegi de derin dondurucuda sakliyorum cikarildiginda taze oluyor![]() Bir de sarmisaklari rondodan gecirip bir saklama kabinda 2 saat kadar derin dondurucuda bekletiyorum daha sonra bu kabdan cikarip dograma tahtasi uzerinde minik kupler halinde mesela 1 dis sarmisak buyuklugunde dogruyorum ve tekrar ayni saklama kabi icinde yada daha buyuk bir kab icinde tekrar derin dondurucuda muhafaza ediyorum ![]() Boylelikle hem kullanima hazir oluyor hem de cok fazla sarmisak kullanmayanlar icin iyi bir saklama methodu yoksa uzun sure bekleyen sarmisaklar kuruyor icleri bosaliyor ya da eskiyen sarmisaklar kolay ezilmiyor ![]() Dolmalik biberleri ayiklayip dolmaya hazir sekle getirdikten sonra bir poset icinde derin dondurucuda muhafaza ediyorum Dolma yapmak istedigimde oncelikle ici hazirliyorum ve biberleri dondurucudan cikarip hemen doldurup pisiriyorum![]() Hamur islerinde yaptigim hamur islerini saklamak da kolay oluyor Bir de pisirme suresi 30 dakika olan kurabiye ya da pogacalari 15-20 dakika pisirip sakliyorum Gerekli zamanda cikarip tekrar 15 dakika pisirip servise sunuyorum![]() Ekmek konusunda ekmekleri butun olarak saklayabilecegim gibi onlari rondodan gecirip nerede ise un haline getirip de saklayabiliyorum Bu unu pane olarak kullanabilecegim gibi bazi pogaca larda una karistirip kullaniyorum![]() alıntı |
|
|
|