06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemeklerde Neden Baharat Kullanılır
Yemeklerde neden baharat kullanılır?
Yemeklerde hoş koku, lezzetin yanı sarı, baharatın insanları terlettiği ve böylece organizmayı serinletti*ği biliniyordu Ancak, şimdi baha*ratın sağlık açısından bir başka faydası daha olduğu ileri sürülü*yor New York Cornell Üniversitesi bilimadamları, baharatın yiyeceklerdeki mikropları temizleye*rek hastalıkların yaygınlaşmasınıönlediğini iddia ediyorlar Bu sonuca ulaşmak için profesör Paul Sherman ve profesör Jennifer Billing başkanlığındaki ekip, farklı iklim, gastronomi ve baharat kültürüne sahip 36 ayrıülkeden 4 578 gele*neksel yemeği karşılaştırmışlar Bu çalışmaya göre, yemekleri mik*roplara karşı en iyi koruyan baha*ratların başında sarımsak, soğan, Jamaika baharatı ve yabani mer*canköşkü geliyor Onları kekik, tarçın, tarhunotu ve kimyon izliyor Bu baharatların yemeklerdeki mikrop ve bakterilerin yaklaşık yüzde 80'ini elimine ettikleri belir*tiliyor Üstelik, bu baharatlar curry (köri, birçok baharatın karıştırılmasıyla elde edilen baharat) ile karışık kullanıldıklarında etkileri daha da artıyor 
|
|
|