Elma Sirkesi Nasıl Yapılır |
06-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Elma Sirkesi Nasıl Yapılırevde sirke yapımı - evde elma sirkesi tarifi - osmanlıda sirke kullanımı - elma sirkesi yapımı - elma sirkesinin yararları - doğal elma sirkesiOsmanlı döneminde özellikle akşam yemeklerinin ardından elma sirkesi bal ve su ile hazırlanan karışımın önemli bir yeri varmış BU KARIŞIM *1 su bardak su *1 tatlı kaşığı dolusu elma sirkesi *1 tatlı kaşığı dolusu çiçek balı Hepsi iyice karıştırılır ve sabahları aç karnına küçük yudumlarla içilir Yada akşam yemeklerinden hemen sonra tüketilir Ancak mide sorunu olanlar çok dikkatli olmalılarO nedenle evde çok rahatlıkla yapabileceğiniz doğal elma sirkesini de deneyebilirsiniz Hem daha doğal hem de içimi daha rahat ve yapılışı oldukça pratik Çünkü yenilen ağır yemeklerin ardından bu karışımın içilmesi yediklerinin daha kolay hazmedilmesine ve yağların vücuttan kolayca atılmasına yardımcı olduğu içinde vazgeçilmez bir aromatik içecek olarak Osmanlı sofralarında yerini almış MALZEME *10 adet orta büyüklükte elma *10 bardak su *1 tatlı kaşığı tuz *1 yemek kaşığı elma sirkesi HAZIRLANIŞI Elmalar iyice yıkandıktan sonra kabukları soyulmadan küçük parçalar halinde doğranıp cam bir kavanozun içine konur(cam kap olması şart)Ardından 10 su bardağı su , tuz ve sirke ilave edilip ağzı güzelce kapandıktan sonra 10 gün bekletilir Elde edilen karışım her sabah aç karnına bir fincan içilir alıntı |
|