![]() |
İskender Nasıl Yapılır |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İskender Nasıl YapılırBursa iskenderin püf noktaları - Bursa iskenderin tarihçesi - Pideli döner kebap nasıl yapılırBursa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü İskender Kebap olarak bilinen kebap 1867 yılında Mehmetoğlu İskender efendi tarafından yapılmaya başlanmış ve bütün Dünyaya yayılmıştır ![]() Yatay olarak ateşin üzerinde pişirilen kuzu çevirmeyi ayağa kaldırarak kemikleri ve sinirleri ayıklanmış kuzu etini dikey metal bir çubuk üzerinde kendi etrafında, kömür ateşinde pişmesi sağlanmıştır ![]() Yağlı sinirleri alınmış kuzu etinin kullanıldığı kebap şişe geçirilirken aralarına yağlı koyun kıyması döşenir ateşte dönerek kızartılır ![]() Pişen etler bıçakla ince kesilir,servis için kebap pideleri kızartılarak tabaklara yerleştirilir üzerine kesilmiş etler, domates sosu, tereyağı, kenarına yoğurt konarak servis yapılır ![]() alıntı |
![]() |
![]() |
|