Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
helvası, yapılır, yaz

Yaz Helvası Nasıl Yapılır

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yaz Helvası Nasıl Yapılır



Yaz Helvası - Yaz Helvası Tarifleri - Yaz Helvası Yapımı

Helva nasıl pişirilmeli ?


Eğer ateşi biraz artırırsanız kehribar rengi olması gereken helva kurşun rengini alır ve tadı acılaşır Eski kaynaklardaki helva tariflerinde verilen reçetelerde tam yağlı süt ve tereyağı varken, bugün halk mutfağında bunlar yerini margarin ve suya bırakmıştır Oysa helvanın lezzetini tutturmak isteniyorsa, bu malzemelerden vazgeçilmemesi şarttır


Kış ayları gelip de helva denilince akla hemen evde yapılması pek de kolay olmayan tahin helvası gelir Tahin helvası susam ve şekerin muhteşem bileşiminden oluşan bir lezzet Geleneksel tahin helvası yüzyıllardır aynı biçimde yapılır Küçük kazanlarda ağır ateşte kıvamı tutuncaya kadar kaynatılır ve kalıplara dökülerek soğuması beklenir Soğuyan malzeme yoğurulur ve kalıplara aktarılır Tahin helvası sade olabildiği gibi içine susam ve kakao ilave edilerek de satılırYine evlerde yapılması mümkün olmayan yaz helvası ve kağıt helva da Türkiye’nin değişmez lezzetleri arasında önemli bir yer tutar



PEKMEZLİ HELVA




5 su bun

150 grtereyağ

1 su bpekmez

1 su btoz şeker

2 su bsüt

1oo grceviz

2 çorba khindistan cevizi

sıvuyağ


HAZIRLANIŞI:

Sıvıyağ ve tereyağı tavaya alınırtereyağı eriyince üzerine

un ilave edilerek kavrulurbir süre kavrulduktan sonra cevizlerin bir kısmı

iri kırılarak ilave edilirun kavrulurken diğer taraftan süt ve tozşeker

bir tencereye alınarak kaynatılırun iyice kavrulunca ilk olarak pekmez

daha sonra kaynayan süt,tozşeker karışımı ilave edilerek arada

karıştırılarak pişirilirservis tabağına alınır, üzerine ayrılan ceviz ve

hindistan ceviziyle servis yapılır




MEYVELİ YAZ HELVASI TARİFİ:


1 sb un , yarım sb toz şeker , 100 gr tereyağ veya margarin , 2-3 sb su ,1 çb meyve kurusu şekerlemesi ,1 paket vanilya


YAPILIŞI:yağ ile unu rengi dönene kadar karıştırılarak kavuruyoruzsuyunu ilave ederek göz göz olana dek pişiriyoruzvanilyayı ,meyve kurusunu ve şekeri ekleyip ocağı söndürüyoruziyice karıştırdıktan sonra dikdörtgen kalıba döküyoruzdolapta soğuttuktan sonra dilimleyerek servis ediyoruzAFİYET OLSUN


NOT:yağı , şekeri ve suyu kendi kıvam ve tad isteğinize göre azaltıp artırabilirsinizben yağlı ve az şekerli severimceviz , fındık vs eklentiler yapabilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.